Φρυγανισμένο ψωμί με καραμελωμένα μανιτάρια και τυρί

22.04.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 6-8 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο κομμένο σε φέτες
  • 180 γρ. τυρί κατσικίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • φύλλα ρόκας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κάψει ελαφρώς. Ανακατεύουμε σε μπολ τα μανιτάρια με το λάδι, τη ζάχαρη και το ξίδι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε πάνω το κατσικίσιο τυρί. Σκεπάζουμε με το μείγμα των μανιταριών, γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.