Σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες και αβγά

11.07.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 250 γρ. πατάτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 αβγά βρασμένα σφιχτά (από τα πασχαλινά)
  • 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις σιγοβράζουμε μέσα σε κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε με μπόλικο κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις βάζουμε μέσα σε μπολ και τις μαρινάρουμε για 10 λεπτά με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Αραιώνουμε στο μούλτι τη μαγιονέζα με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και λίγο παγωμένο νερό, προσθέτουμε το σκόρδο και επιπλέον δυόσμο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Την ώρα του σερβιρίσματος κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. Το ραντίζουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσει. Τοποθετούμε τις φέτες του αβοκάντο σε πιατέλα και από πάνω τις πατάτες. Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, τα αβγά κομμένα στα τέσσερα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε αγγουράκι τουρσί και κάππαρη για να κάνουμε τη γεύση πιο πικάντικη.