Αρνάκι με μουστάρδα και κρεμμυδια

18.11.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας μαντζουράνα φρέσκια
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 3 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ καλά το λάδι με τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε τρύπες στο μπούτι με μαχαίρι και το αλείφουμε καλά με αυτό το μείγμα να πάει παντού. Στρώνουμε τα κρεμμύδια στο ταψί και ακουμπάμε επάνω το μπούτι. Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να ξεροψηθεί.