Τάρτα με ντοματίνια, βασιλικό και ελιές

17.11.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά (για τη ζύμη)
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 4 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες
  • 1 κιλό ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 100 γρ. ελιές μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών και την αλευρώνουμε. Βάζουμε μέσα το φύλλο κουρού, κόβουμε ό,τι περισσεύει και καλύπτουμε με φασόλια για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά. Παράλληλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λάδι για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα φασόλια, γεμίζουμε την τάρτα με τα κρεμμύδια και τη στολίζουμε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε τις ελιές και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.