Χούμους με λάδι καυτερής πιπεριάς

08.04.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

*250 γρ. ρεβίθια
*1 κύβο ζωμό λαχανικών
*1 κρεμμύδι ολόκληρο
*1 δαφνόφυλλο
*250 γρ. ταχίνι
*3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
*1 κουτ. σούπας κύμινο σκόνη
*2 λεμόνια (τον χυμό τους)
*ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
*καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζουμε μαζί με το κρεμμύδι, τη δάφνη και τον ζωμό των λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε κρατώντας 1 ποτήρι από το ζουμί τους. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο και τον χυμό των λεμονιών μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζουμί από αυτό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια. Τσιγαρίζουμε λίγο την καυτερή πιπεριά (ή μπούκοβο) σε μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο, περιχύνουμε το χούμους και σερβίρουμε.