Τερίνα με ανθότυρο, φετα και καλοκαιρινά λαχανικά

21.06.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες στο ψυγείο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
  • 250 γρ. πολτό ελιάς
  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. φέτα κατσικίσια τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • θυμάρι ξερό, αλάτι, πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα 9x12x25 εκ. με διαφανή μεμβράνη. Αλατίζουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε σε μπολ το ανθότυρο με τη φέτα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Παράλληλα, πολτοποιούμε τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε στη φόρμα πρώτα τον πολτό πιπεριάς και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Μόλις πήξει, ρίχνουμε το μισό μείγμα τυριών, τον πολτό ελιάς και μετά το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Τελειώνουμε με τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.