Καλτσόνε ανοιχτό με λαχανικά τουρλού

08.04.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

2 φύλλα ζύμη κουρού

2 μελιτζάνες τσακώνικες

3 ντομάτες

3 κολοκυθάκια

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κρεμμύδια χοντροκομμένα

4 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα στρώνουμε όλα μαζί στο ταψί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε από το φύλλο 2 δίσκους διαμέτρου 30 εκατοστών. Μοιράζουμε τα λαχανικά στους δίσκους και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα. Λαδώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Tip: Θα πρέπει να αφήσουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά να κρυώσουν, αλλιώς θα χαλάσει το φύλλο της ζύμης.