Λινγκουίνι με θαλασσινά και σαφράν

12.04.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 900 γρ. λινγκουίνι
  • 12 γαρίδες μεγάλες
  • 12 γυαλιστερές
  • 1½ κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φακελάκι σαφράν (κλωστές)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι τους και κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τρίβουμε τα μύδια και αφαιρούμε τα μουστάκια τους. Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το σαφράν, τα μύδια και τις γυαλιστερές. Γυρίζουμε για 2-3 λεπτά τα θαλασσινά και πετάμε όσα κελύφη δεν άνοιξαν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη. Ανακατεύουμε με τα λινγκουίνι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.