Τερίνα γιαουρτιού με μπισκότα και νεράντζι

18.03.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 5 κομμάτια γλυκό του κουταλιού νεράντζι
  • 150 γρ. σιρόπι από το γλυκό
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 200 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας τζίντζερ σκόνη

Εκτέλεση
Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα. Αναμειγνύουμε απαλά το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκό νεράντζι ψιλοκομμένο μαζί με το σιρόπι του και το λικέρ. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το τζίντζερ. Βάζουμε το 1/3 του μείγματος γιαουρτιού στη φόρμα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των μπισκότων. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας μείγμα και μπισκότα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή για 1 βράδυ. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο γλυκό νεράντζι και σιρόπι, αφού προηγουμένως το αφήσουμε να μείνει για 20 λεπτά.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ