Σφολιάτα με κολοκυθάκια, κοτόπουλο και πέστο μυρωδικών

13.09.2013

Yλικά

2 φύλλα σφολιάτας

200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα

30 γρ. κουκουνάρι

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

30 γρ. σπανάκι

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

40 γρ. δυόσμο, θυμάρι, μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη

1 λεμόνι (τον χυμό του)

200 γρ. τυρί κατσικίσιο

1 αβγό χτυπημένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό και αμέσως μετά ρίχνουμε το κουκουνάρι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο τη σφολιάτα (που πρέπει να είναι κρύα), την αλείφουμε με το πέστο κολοκυθιού και μυρωδικών και απλώνουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί σπασμένο με τα χέρια μας. Τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε κάθε ρολό σε 6 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα, με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω. Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου