Σφολιατίνια με κρεμμύδι

10.06.2013

Yλικά

2 φύλλα σφολιάτας ανοιγμένα

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)

15 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

1 κουτ. σούπας γάλα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε σε μπολ το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε επιφάνεια εργασίας το ένα φύλλο σφολιάτας ελαφρώς αλευρωμένο και απλώνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 2 εκατοστών και αφού τις στρίψουμε, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με λίγο γάλα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρεμμύδι με ωμό λιωμένο σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι με σχοινόπρασο (τσάιβ). ? Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα σφολιατίνια με αρκετό σουσάμι.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ