Ρολάκια με καρύδια και μπλε τυρί

06.05.2013

Yλικά

100 γρ. αλεύρι μαύρο

400 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

300 ml νερό χλιαρό

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

250 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο

150 γρ. καρύδια

2 αβγά χτυπημένα

1 κουτ. γλυκού αλάτι

πιπέρι

EKTEΛEΣH

Πολτοποιούμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλεύρου κοσκινισμένα, τη μαγιά, το αλάτι και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα σκεπασμένη καλά. Αφού φουσκώσει, προσθέτουμε τα καρύδια και ξαναζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο μήκους 20-50 εκατοστών, ρίχνουμε το μπλε τυρί, λίγο πιπέρι και διπλώνουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με τα αβγά και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου