Κρουασάν με τυριά και δυόσμο

24.07.2013

Yλικά

1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

1/2 φλιτζάνι λάδι

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κύβο μαγιά νωπή

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα

Για τη γέμιση

1/4 ανθότυρο τριμμένο

1/4 μοτσαρέλα τριμμένη

2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βάζουμε το γάλα σε λεκάνη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Τη χωρίζουμε με το μαχαίρι σε 5 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια (για μικρά κρουασάν) ή σε 4 (για μεγάλα κρουασάν). Βάζουμε τη γέμιση στη φαρδιά άκρη και τυλίγουμε. Αραδιάζουμε τα κρουασάν στα ταψιά, καλά αλειμμένα με μπόλικο βούτυρο, σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Tips Η άφθονη ποσότητα βούτυρου στο ταψί είναι απαραίτητη για να αφρατέψει το ζυμάρι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ