Ψωμί μπανάνας με σοκολάτα

17.06.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 φραντζόλα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 μπανάνες ώριμες λιωμένες
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια, το αλάτι και τις λιωμένες μπανάνες. Ρίχνουμε και το αλεύρι με τη σόδα και ανακατεύουμε. Στο τέλος, βάζουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 10x20 εκ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.