Μάφιν με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα

17.06.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε με βούτυρο θήκες για μάφιν και τις αλευρώνουμε. (Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε στις θήκες για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες αντί για βούτυρο και αλεύρι).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας λευκής
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε με βούτυρο θήκες για μάφιν και τις αλευρώνουμε. (Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε στις θήκες για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες αντί για βούτυρο και αλεύρι). Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με το ξινόγαλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια σε άλλο μπολ. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε τα βατόμουρα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν μέχρι τα 3/4 του εσωτερικού τους και ψήνουμε για 17-20 λεπτά.