Μπισκότα καραμέλας - βουτύρου

25.04.2015
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα δυο είδη ζάχαρης για την επικάλυψη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 12 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 40 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 12 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αβγά (1 ολόκληρο και 1 κρόκο)
  • 1 βανίλια
  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ανθός αλατιού

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα δυο είδη ζάχαρης για την επικάλυψη. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ολόκληρο αβγό, τον κρόκο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Παίρνουμε στο χέρι λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού. Κυλάμε κάθε κομμάτι στο μείγμα ζάχαρης. Τα πιέζουμε λίγο να καλυφθούν με τη ζάχαρη, τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και τα ψήνουμε για 12 λεπτά.