Κουλουράκια με σταφίδες και φιστίκια Αιγίνης

15.09.2014
Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τα φιστίκια και τις σταφίδες. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε άλλο μπολ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1+1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο

EKTEΛEΣH
Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τα φιστίκια και τις σταφίδες. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε άλλο μπολ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενές μείγμα. Βγάζουμε το μείγμα από το μπολ και το μεταφέρουμε στον πάγκο της κουζίνας. Το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και τους δίνουμε χοντρό κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγουμε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για μία ώρα στην κατάψυξη. Πριν τα ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί. Κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι σε φέτες πλάτους 1 εκ. περίπου. Απλώνουμε πάνω στο χαρτί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.