Μακαρόν με καρύδα

02.12.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε σε μπολ την καρύδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 250 γρ. καρύδα άγλυκη τριμμένη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 αβγά (τα ασπράδια τους)

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε σε μπολ την καρύδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα ασπράδια και με πιρούνι ανακατεύουμε ξανά. Παίρνουμε με κουτάλι λίγο μείγμα και του δίνουμε με την παλάμη μας σχήμα μπάλας. Τοποθετούμε τα μπαλάκια πάνω στο χαρτί με αρκετή απόσταση ανάμεσά τους. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε στο ταψί για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Διατηρούνται αρκετές μέρες σε κλειστό τάπερ.