Danish pastry

20.02.2013
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με τον ειδικό γάντζο για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεγάλο αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15-20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα 2
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο

Για το άλειμμα

  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας γάλα

EKTEΛEΣH
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με τον ειδικό γάντζο για 5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεγάλο αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2-3 εκατοστά γύρω γύρω από την άκρη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια του ενός εκατοστού. Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το αβγό αραιωμένο με το γάλα. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.

Tip: Αντί για το ζυμάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας.