Ταρτάκια με αχλάδια και καραμέλα

17.12.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8-10 εκατοστών.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας κρύο
  • 100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
  • 1 αβγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
  • 3 αχλάδια καθαρισμένα
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Για την καραμέλα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8-10 εκατοστών. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε ταρτιέρας. Στρώνουμε τη σφολιάτα στις ταρτιέρες, τρυπάμε με πιρούνι και τις βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αβγό, το αλάτι και την εσάνς πικραμύγδαλου και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο, τα γεμίζουμε με το μείγμα του αμύγδαλου και τελειώνουμε με τα αχλάδια. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την καραμέλα: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας και προσθέτουμε ανακατεύοντας το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τις τάρτες με την καραμέλα βουτύρου και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ