Σφολιάτες γεμιστές με κρέμα και ανανά

06.06.2013
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια εκτός από 1/2 φλιτζάνι, το οποίο κρατάμε και διαλύουμε μέσα του το κορν φλάουρ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 10 αβγά (1 ολόκληρο χτυπημένο και τους κρόκους από τα 9)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 6 φέτες ανανά

EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια εκτός από 1/2 φλιτζάνι, το οποίο κρατάμε και διαλύουμε μέσα του το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τους 9 κρόκους αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ μέσα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς το μείγμα αβγών και το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε στο καθένα από λίγη κρέμα και από 1/2 φέτα ανανά. Κλείνουμε καλά, αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.