Η κουζίνα & εσύ: Μια σχέση καταστροφική

21.05.2014
Και οι καλύτεροι σεφ έχουν έρθει αντιμέτωποι με μαγειρικές καταστροφές γι΄αυτό μην απογοητεύεσαι!

Οι συμβουλές μαγειρικής συνήθως εστιάζουν στο πως μπορούν να βελτιώσεις το γευστικό αποτέλεσμα της μαγειρικής σου. Τι συμβαίνει όμως αν η κουζίνα κι εσύ έχετε σχέση καταστροφική; Να τα παρατήσεις ή υπάρχει ελπίδα;

Καλη μαγείρισσα δε γενιέσαι. Γίνεσαι

1. Πειραματίσου

Και η καλύτερη μαγείρισσα είχε τις αποτυχίες της κι αυτό πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλό σου. Αν θέλεις να βελτιωθείς, ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να το κάνεις είναι ο πειραματισμός και η αποτυχία. Μόνο έτσι θα μάθεις τους χρόνους ψησίματος, τις αναλογίες ζάχαρης, αλατιού, μπαχαρικών κτλ . Δεν πρόκειται να γίνεις να γίνεις δεινή μαγείρισσα εν μια νυτκί. Χρειάζεται πρακτική κι εξάσκηση.

2. Μάθε να παρατηρείς

Η κολλητή σου, η μητέρα σου ή ακόμη και η πεθερά σου είναι δεινές μαγείρισσες; Θήτευσε κοντά τους, παρατήρησε τις εν δράσει. Προσπάθησε να καταλάβεις συνδυασμούς υλικών, χρόνους μαγειρέματος και μικρά ερασιτεχνικά κολπάκια!

3. Οι εκπομπές μαγειρικής βοηθούν

Υπάρχουν τόσες εκπομπές μαγειρικής από τις οποίες μπορείς να αντλήσεις αγαπημένες συνταγές και να πάρεις ιδέες. Μάλιστα, η τηλεόραση συνδυάζει πληροφορία κι εικόνα, βοηθώντας σε να καταλάβεις καλύτερα τη διαδικασία. Εναλλακτικά, αν κάτι σε δυσκολέψει μπορείς να ψάξεις στο youtube για οδηγίες ή εκτέλεση συνταγών.

4. Ψάξε στο womenonly

Κάθε εβδομάδα, ανεβάζουμε στο womenonly συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για πεπειραμένες κι άπειρες μαγείρισσες! Ψάξε μέσω του εργαλείου αναζήτησης “search” βάζοντας λέξεις κλειδιά και περιηγήσου στη σελίδα μας.

5. Η αντιγραφή δίνει λύσεις

Αν δε ξέρεις τι να μαγειρέψεις ή δεν είσαι σίγουρη για το γευστικό αποτέλεσμα των συνταγών που έχεις βρεις, μπορείς να δοκιμάσεις την αλάνθαστη τακτική της… αντιγραφής! Προσπάθησε να θυμηθείς συνταγές φίλων που σε έχουν ενθουσιάσει και ζήτα τους να σου αποκαλύψουν τα μυστικά τους!

6. Κι αν δε βλέπεις φως; Τι κάνεις;

Αν ακολούθησες όλα τα παραπάνω δίχως αποτέλεσμα, μια μόνο λύση σου μένει: Παντρέψου μάγειρα ή πάρε το απόφαση πως εσύ και η κουζίνα δε θα μπορέσετε ποτέ να τα βρείτε!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα