Χοιρινό σιγοβρασμένο με μπίρα και σελινόριζα

10.12.2013

Yλικά

1.200 γρ. κρέας χοιρινό σε κομματάκια

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κλωνάρια σέλερι

2 σελινόριζες μικρές

2 δαφνόφυλλα

2 κουτ. σούπας αλεύρι

330 ml μπίρα

800 ml ζωμό κότας σπιτικό

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τις σελινόριζες κομμένες σε φέτες για 10 λεπτά περίπου. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σέλερι, τη δάφνη και τον μαϊντανό και σβήνουμε με την μπίρα. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου