Σούπα με καρότα, πράσα και απάκι

11.11.2013

Yλικά

100 γρ. απάκι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 πατάτα μεγάλη καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους

1/2 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

6 πράσα (μόνο το λευκό κομμάτι)

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

3 φλιτζάνια ζωμό κότας

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το απάκι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την παρμεζάνα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί. Λιώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τον ειδικό πολτοποιητή μέχρι να πάρει υγρή μορφή και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ