Φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί

22.04.2013

5 μερίδες

  • ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
  • Λίγος δυόσμος
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι - Αλάτι

1. Βράζετε τα φασόλια σε νερό για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν τα βγάζετε και τα σουρώνετε σε τρυπητό.

2. Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτετε τα φασόλια και τα σοτάρετε όλα μαζί.

4. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το δυόσμο, τα δαφνόφυλλα, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα από το φαγητό, το αλατίζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα.