Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

26.04.2013

Ένα ορεκτικό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο...
Χρόνος προετοιμασίας: 10Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20Λεπτά
Υλικά:
Ρεβύθια - 1 ποτήρι νερού
Πατάτες - 3 καθαρισμένες ψιλοκομμένες
Κρεμμύδια ξερά - 2 μέτρια ψιλοκομμένα
Κρεμμυδάκια φρέσκα - 2 ψιλοκομμένα
Ηλιέλαιο - για το τηγάνισμα
Μαϊντανός - 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι -
Γλυκάνισος - ελάχιστη ποσότητα
Αλεύρι - για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια. Το πρωί τα πλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, τα στραγγίζουμε στη τρυπητή και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι (αν κολλάει το μείγμα μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι), πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Τη συνταγή εντοπίσαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr