Χοτ Ντογκ (Hot Dog) κοτόπουλου με σάλτσα λαχανικών

11.07.2013

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για hot dog
  • 4 λουκάνικα κοτόπουλου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κολοκύθια
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί τις πιπεριές, τα κολοκύθια και την ντομάτα αφού τα έχουμε κόψει όλα πρώτα σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180°C. Βάζουμε τα ψημένα λαχανικά στον πολτοποιητή μαζί με τον φρέσκο βασιλικό και τα χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία σάλτσα. Βράζουμε τα λουκάνικα κοτόπουλου για 5 λεπτά. Κατόπιν, ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζουμε με ένα λουκάνικο και λίγη από τη σάλτσα.