Πώς θα φτιάξεις κέικ - γλειφιτζούρια (cake-pops)

02.11.2014
Μάθε τα κόλπα για να φτιάξεις μόνη σου cake-pops!

Τα έχεις δει σε μαγαζάκια με cup-cakes, σε βαφτίσεις ή "ψαγμένα" ζαχαροπλαστεία. Πρόκειται για τα cake-pops, τα κεκάκια-φλειφιτζούρια, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο τους λάτρεις του γλυκού. Μάθε πώς θα τα φτιάξεις μόνη σου, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Ακολούθησε τα βήματα και καλή επιτυχία!

Γλειφιτζούρι αλά... cake-pop με 6 απλά βήματα!

* Βήμα 1ο

Φτιάχνεις το κέικ της αρεσκείας σου, το ψήνεις και το αφήνεις να κρυώσει καλά! Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία, το κέικ πρέπει να είναι δροσερό για να μη "σκάσουν" στη συνέχεια οι μπαλίτσες που θα πλάσεις.

* Βήμα 2ο

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου (που θα έχεις πλύνει καλά) ή ένα κουτάλι, θρυμμάτισε το κέικ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ξεκίνα να το "ζυμώνεις" μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

* Βήμα 3ο

Ανάμειξε τα ψίχουλα με πραλίνα φουντουκιού ή βουτυρόκρεμα ή κάποιο frosting όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για να στολίσουμε τα cupcakes. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πιο μαλακή υφή. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερη κρέμα προσθέτουμε, τόσο πιο μαλακό θα γίνει το μείγμα.

* Βήμα 4ο

Χρησιμοποίησε ένα σκουπ για να σχηματίσεις μπάλες ή εναλλακτικά μπορείς να τις πλάσεις με τα χέρια σου. Στη συνέχεια άπλωσε τις πάνω σε λαδόκολα και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν.

* Βήμα 5ο

Λιώσε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βούτα ένα ξυλάκι σε λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια κάρφωσε με αυτό τη μπαλίτσα. Στη συνέχεια θα την βυθίσεις μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, άσε την να κρυώσει ώστε να σξίξει η σοκολάτα.

* Βήμα 6ο

Μόλις τα pop-cakes κρυώσουν, βούτα τα για δεύτερη φορά σε σοκολάτα που έχεις λιώσει μέσα σε μπεν μαρί για να φροντίσεις πως θα καλυφτούν πλήρως. Τέλος, αν επιθυμείς μπορείς να στολίσεις με τρούφα, ξηροκάρπια ή όποιο άλλο topping της αρεσκείας σου. Τα pop-cakes είναι έτοιμα!

Tip: Παίξε με τα χρώματα και τα υλικά. Τα γλειφιτζουροκεκάκια σου πρέπει να είναι χρωματιστά και παιχνιδιάρικα οπότε βγάλε το παιδί που κρύβεις μέσα σου και... καλή επιτυχία!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα