7 απολαυστικές γρανίτες για να διαλέξεις!

01.08.2013
Τι πιο δροσιστικό από μια γρανίτα τον Αύγουστο;

Σου δίνουμε όχι μία, αλλά 7 ιδέες για γευστικές και δροσιστικές γρανίτες για μια διαφορετική βουτιά στην απόλαυση κάθε ημέρα της εβδομάδας! Η επιλογή της σειράς είναι δική σου!

1. Γρανίτα καρπούζι: Η κλασική επιλογή

Σταθερή καλοκαιρινή επιλογή που συνήθως καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Κάνε κλικ στην φωτογραφία και μάθε την μυστική μας συνταγή

2. Γρανίτα λεμόνι: Η δροσιά σε όλο της το μεγαλείο

Για τον καύσωνα προτείνουμε ανεπιφύλακτα το δροσιστικό λεμονάκι που σε γρανίτα γίνεται σκέτη γλύκα! Η φωτογραφία και μόνο δε σε κάνει να τη θέλεις τη γρανιτούλα σου; Δες πώς θα τη φτιάξεις.

3. Γρανίτα φράουλα: Θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια

Αν δε θέλεις να ρισκάρεις μια από τις πιο safe γυναικείες επιλογές είναι η γρανίτα φράουλα, που θυμίζει λίγο και τα παιδικά τα χρόνια! Φτιάξε γρανίτα όλο γλύκα με τη συνταγή που σου προτείνουμε.

4. Γρανίτα με ακτινίδιο: Η διαφορετική

Αν είσαι τολμηρή και σου αρέσουν οι προκλήσεις, δοκίμασε κι αυτή την περίεργη αλλά γευστική γρανιτούλα με ακτινίδιο. Το χρώμα της σίγουρα ενθουσιάζει, το ίδιο και η γεύση. Αν μάλιστα, θέλεις μπορείς να πειραματιστείς, να προσθέσεις κουαντρό και να γαρνίρεις με σαντιγί, φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερα ενυπωσιακό δροσιστικό ρόφημα!

5 . Γρανίτα με ροδάκινο & μια παραλλαγή με ανανά: Καλοκαιρινή & όλο χρώμα

Το καλό με τη γρανίτα είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε καλοκαιρινό φρούτο της αρεσκείας σου. Δύο πολύ καλές επιλογές είναι επίσης τα ροδάκινα κι ο ανανάς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πολτοποιήσεις τα φρούτα και στη συνέχεια ν' ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής.

6. Γρανίτα με πεπόνι:

Από τα φρούτα του καλοκαιριού δε θα μπορούσε να λείψει το πεπόνι. Εκτός από καταπληκτικά κοκτέιλ, το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού φτιάχνει καταπληκτική γρανίτα! Μια υπέροχη - αν και λίγο αμαρτωλή - συνταγή είναι αυτή της γρανίτας πεπόνι με μπόλικη σαντιγί. Αν έχιες όρεξη για γλυκάκι δοκίμασέ τη.

7. Γρανίτα με καφέ: Για τους μερακλήδες

Ναι, για τους λάτρεις του καφέ υπάρχει κι η ανάλογη συνταγή! Εκτός από τα φρούτα κι ο καφές μπορεί να μετατραπεί σε γρανίτα και μάλιστα πολύ γευστική. Καλή καφεδιά αλα γρανίτα λοιπόν...