Τι να μαγειρέψεις πάλι σήμερα;

15.01.2014
Το καθημερινό ερώτημα κάθε νοικοκυράς (και μη)

Αν ο σύντροφός σου παραπονιέται πως μαγειρέυεις τα ίδια και τα ίδια, πάρε νέες ιδέες και κάνε του μια ευχάριστη έκπληξη. Κι αν δεν ξέρεις πώς να βρεις νέες συνταγές, σου δίνουμε τις λύσεις!

1. Ψάξε στο womenonly!

Το αρχείο των συνταγών μας δε θα σε αφήσει παραπονεμένη. Ότι κι αν ζητάς, από σαλάτες, ορεκτικά, κρέας, ψάρι, λαχανικά, γλυκά αλλά και ροφήματα ή ποτά θα τα βρεις μέσω του εργαλείου αναζήτησης. Αν για παράδειγμα γράψεις "σαλάτα με κοτόπουλο" θα εμφανιστούν διάφορες συνταγές για να επιλέξεις αυτή που προτιμάς.

2. Πάρε μάθημα

Τα μαθήματα μαγειρικής μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Θα σου δώσουν νέες ιδέες ως προς το συνδιασμό των υλικών και θα σου ανοίξουν τους μαγειρικούς σου ορίζοντες.

3. Ξεφύλισσε ένα βιβλίο μαγειρικής ή δες εκπομπές στην τηλεόραση

Τα βιβλία μαγειρικής αλλά και οι εκπομπές μαγειρικής είναι πάντα καλές πηγλες έμπνευσης. Τόλμησε να φτιάξεις κάποια συνταγή που δεν έχεις δοκιμάσει και μη φοβάσαι το καινούριο.

4. Ζήτα τη συμβουλή του Ίντερνετ

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εφαρμογές που σου επιτρέπουν να γράψεις τα διαθέσιμα υλικά, έτσι ώστε να βρεις την καταλληλότερη συνταγή. Δυστυχώς τέτοιο εργαλείο δεν διατίθεται στην ελληνική, ωστόσο, αν τα αγλλικά σου είναι σε μέσο επίπεδο δε θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα. Τσέκαρε για παράδειγμα το supercook.com, ένα σχετικά εύχρηστο εργαλείο, γράψε τα διαθέσιμα υλικά σου και καλό μαγείρεμα!