Παραλλαγές της γκουακαμόλε: Ποιά διαλέγεις;

06.05.2014
Μπορεί να γνωρίζεις πώς φτιάχνεται η κλασική γκουακαμόλε, ήξερες όμως πώς σε κάθε περιοχή στο Μεξικό τη φτιάχνουν διαφορετικά;

Ντομάτες, κρεμμύδια, ακόμη και κολοκυθάκια είναι έξτρα συστατικά παραδοσιακών παραλλαγών της κλασικής γκουακαμόλε.

6 παραδοσιακές παραλλαγές γκουακαμόλε από το Μεξικό

Τσέκαρε τις συνταγές, κλέψε ιδέες και δοκίμασέ τις κι εσύ στο σπίτι!

1. Γκουακαμόλε με κολοκυθάκια;

Η προσθήκη του κολοκυθιού στην κλασική γκουακαμόλε ταιριάζει γάντι, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται. Εμποδίζει την οξείδωση και δενη αλλάζει τη γεύση του πιάτου. Δοκίμασέ το.

2. Γκουακαμόλε με πράσινο μήλο

Άλλη μια περίεργη στο άκουσμα αλλά γευστική πρόταση είναι η ανάμιξη αβοκάντο με πράσινο μήλο. Δροσιστικό κι απολαυστικό.

3. Γκουακαμόλε με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Η δροσιστική γκουακαμόλε εξισορροπεί τη γεύση της πικάντικης σος ντομάτας. Δοπκίμασέ το!

4. Γκουκαμόλε με σκόρδο

Πάει το σκόρδο στη γκουακαμόλε; Γιατί όχι; Στο Σαν μιγκέλ σε Αλέντε του Μεξικό το προετείνουν!

5. Γκουακαμόλε με γαρίδες

Η γεύση του θαλασσινού δένει απίστευτα με το αβοκάντο. Τόλμησέ το!

6. Γκουακαμόλε με πράσινα λαχανικά

Αντί για αβοκάντο μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις μια επίσης γευστική σος, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χρησιμοποιώντας μικρη ποσότητα αβοκάντο και φασολάκια.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα