Παγωτό λαχανικών; Κι όμως υπάρχει

01.08.2016
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αφιέρωμα στο παγωτό-κοκτέιλ, σήμερα είπαμε να αναφερθούμε σε μια άλλη γευστική μόδα, αυτή των λαχανικών σε... παγωτό!

Αν στερείσαι το καλοκαιρινό παγωτάκι εξαιτίας θερμίδων, το παγωτό αυτό ίσως είναι για εσένα. Υγιεινό, με χαμηλές θερμίδες και πραγματικά νόστιμο. Πώς γίνεται αυτό; Φτιάχνεται από λαχανικά όπως για παράδειγμα το καρότο, τα παντζάρια ή ακόμη και λάχανο ή μαρούλι μαζί με χυμούς ανανά, λεμονιού ή μήλου.

Τα "innocent Ice Pops"είναι τα πρώτα παγωτάκια φτιαγμένα από φρούτα και λαχανικά, χωρίς γλουτένη, λιπαρά και ζάχαρη. Λανσαρίστηκαν από μια 27χρονη λάτοικο του Μανχάταν, την Σόφι Μίλρομ. Διατόθενται σε τέσσερις γεύσεις κι έχουν από 45 μέχρι 80 θερμίδες.

Επειδή όμως η Νέα Υόρκη πέφτει κάπως μακριά, κλέψε συνταγή και κάνε σπιτικό παγωτάκι λαχανικών στο σπίτι. Μια δοκιμασμένη συναταγή βρήκαμε στο Weelicious.

Ανάμειξε και χτύπα στο μπλέντερ ένα φλυτζάνι φύλλα λάχανου, 1&1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανανά, μια μικρή μπανάνα κι ένα φλιτζάνι χυμό καρύδας. Βάλετο σμούθι σε ειδικές φόρμες για γρανίτες, άσε τα στην ψύξη για έξι ώρες και... voila!