Πατάτες διπλοτηγανισμένες

31.07.2014

Υλικά για 12 κομμάτια
Προτοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά

-12 πατάτες μικρές (όχι κόκκινες)
-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. γλυκού κύμινο
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
-1 κουτ. γλυκού σουσάμι
-1 κουταλάκι μπούκοβο
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι για τηγάνισμα

Eκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις αποφλοιώνουμε. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες για 6 λεπτά. Την ώρα που τηγανίζουμε τις πατάτες, αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις στραγγίξουν τα λάδια τις βάζουμε σε ένα πιάτο και με το χέρι πιέζουμε την καθεμία να «σπάσει», αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει το σχήμα της. Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών-μπαχαρικών και τις ξανατηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.