Γιαπωνέζικα μακαρόνια soba με σολομό

04.08.2014

Υλικά για 4 παιδιά

Υλικά

-250 γρ. σολομό φιλέτο
-500 γρ. soba moodles*
-3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
-2 κουτ. σούπας φυστικοβούτηρο
-2 κουτ. σούπας σόγια
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
-1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκκομένο
-1 καρότο τριμμένο
-1 κολοκυθάκι τριμμένο
-3 κουτ. σούπας αγγούρι τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού σουσάμι
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε μία κουταλιά σησαμέλαιο σε τηγάνι και σοτάρουμε τον σολομό σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και κόβουμε τον σολομό σε κομμάτια. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να λιώνει, βάζουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

*Μπορείτε εύκολα να τα προμηθευτείτα από τα έθνικ καταστήματα ή τα σουπερμάρκετ.