Χοιρινό γλυκόξινο

04.09.2014

Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
-2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο σκούρο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 καρότα κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
-1 πιπεριά πράσινη καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι
-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-2 κουτ. σούπας σaόγια
-1/2 φλιτζάνι νερό
-1/2 φλιτζάνι ξίδι λευκό
-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Αφήνουμε το κορν φλάουρ μέσα σε 1/2 φλιτζάνι νερό να διαλυθεί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε πολύ καλά για 10 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι τα καρότα και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι.