4 συνταγές με κινόα για να επιλέξεις

02.05.2016
Είτε είσαι λάτρης της σαλάτας, των θαλασσινών ή είσαι κι εσύ ανάμεσα στους αγιάτρευτους μακαρονάδες, οι παρακάτω συνταγές δε θα σε αφήσουν αδιάφορη. Τσέκαρε τις, διάλεξε ποιά προτιμάς και καλή όρεξη!

Με τις ευεργετικές ιδιότητες, την καταγωγή της κινόα αλλά και το μαγείρεμά της έχουμε ήδη ασχοληθεί σε παλαιότερο άρθρα. Σήμερα θα σου προτείνουμε 4 καταπληκτικές συνταγές για να την απολαύσεις κάθε ημέρα και με διαφορετικό τροπο!

4 απολαυστικές συνταγές με κινόα

Σημείωση: Για να διαβάσεις τις συνταγές κάνε κλικ στις φωτογραφίες

Σαλάτα με κινόα και σάλτσα ροδιού

Ναι, ναι η κινόα ταιριάζει και με ρόδι! Αυτή μάλιστα η συνταγή θυμίζει έντονα χειμώμα και δη Χριστούγεννα. Σταφίδες, ρόδι, πορτοκάλι και μπαλσάμικο είναι μερικά από τα συστατικά της που σε συνδιασμό με την κινόα απογειώνουν το πιάτο σε γκουρμέ επίπεδο.

Σαλάτα με κινόα, ντοματίνια και χαλούμι

Ποιός είπε πως η σαλάτα δεν μπορεί να είναι καυτερή; Αν σου αρέσουν τα καυτερά και το τυράκι, αυτή η σαλατούλα θα γίνει η αγαπημένη σου. Λαχανικά, αρωματικά και καυτερές πιπερίτσες παντρεύονται με την κινόα και προσφέρουν μια γρήγορη και νόστιμη λύση για μια σαλάτα γευστική και spicy.

Κινόα με γαρίδες

Αν είσαι λάτρης των λάχανικών και της γαρίδας, αυτή η συνταγή είναι για εσένα. Από φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι μπρόκολο, σκόρδο αλλά και τζίντζερ και σάλτσα σόγιας, αυτή η συνταγή τα έχει όλα! Τα αρώματα και οι γεύσεις δένουν αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι απλά γαργαλιστικό για τον ουρανίσκο. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.

Σπαγγέτι με κινόα και χουρμάδες

Εναλλακτική μακαρονάδα, γλυκιά και πολύ γευστική, με άρωμα Νότου και χρώμα ζεστής καραμέλας, που αν δεν την δοκιμάσει, σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.