Χοιρινό στο τηγάνι

27.10.2014
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν το χοιρινό κρέας ανθυγιεινό και ιδιαίτερα λιπαρό.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν το χοιρινό κρέας ανθυγιεινό και ιδιαίτερα λιπαρό. Παρ'όλα αυτά, το λίπος του βρίσκεται συγκεντρωμένο εξωτερικά και αν αφαιρεθεί μπορεί να μας δώσει καθαρό, άπαχο, κόκκινο κρέας υψηλής διατροφικής αξίας. Μπορεί μάλιστα να μαγειρευτεί εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι!

Μπριζόλες χοιρινές με μπίρα και κρεμμύδια

Yλικά

  • 4 μπριζόλες λαιμού
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με την μπίρα. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να μαγειρεύτουν για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.