Το οδοντικό νήμα στην κουζίνα σου!

05.11.2014
Το οδοντικό νήμα έχει κι άλλες χρήσεις που ίσως αγνοείς. Μάθε πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη. Θα σου λύσει τα χέρια!

Το οδοντικό νήμα δε χρησιμεύει μόνο για την υγιεινή του στόματος μετά από κάθε γεύμα. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις και στη μαγειρική (προσοχή βέβαια, μιλάμε για το κλασικό μη αρωματικό νήμα).

4 μαγειρικές χρήσεις του οδοντικού νήματος

1. Για να χωρίσεις εύκολα το παντεσπάνι

Μπορεί να σου ακούγεται τρελό αλλά το οδοντικό νήμα κάνει θαύματα με το παντεσπάνι! Βάλε σημάδι, τυλιξέ το και χώρισέ το στα δύο εύκολα, χωρίς μπελά και... ατυχήματα. Μάθε πώς θα το κάνεις κάνοντας κλικ στη φωτογραφία (σου δείχνουμε και σχετικό βίντεο)!

2. Για να κόψεις μαλακό τυρί χωρίς να διαλυθεί

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να κόψεις ανθότυρο, ροκφόρ ή άλλα μαλακά τυριά αλλά διαλύονται; Προσπάθησε να κόψεις ένα κομμάτι χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα! Μάθε πώς θα το κάνεις, διαβάζοντας παλαιότερο άρθρο μας.

3. Για να βγάλεις τα κουλουράκια ή τάρτες από το ταψί χωρίς απώλειες

Αντί να παιδεύεσαι με το μαχαίρι και τη σπατουλίτσα, δοκίμασε την κίνηση ματ με οδοντικό νήμα! Κάνει δουλίτσα. Κάνε κλικ στη φωτογραφία και τσέκαρε πώς θα το κάνεις!

4. Για να δέσεις το κρέας ρολό ή τα πουλερικά

Αν σου έχει τελειώσει ο σπάγγος, το οδοντικό νήμα μπορεί να βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση. Λύσεις υπάρχουν πάντα, να το θυμάσαι!

Μάθε βήμα-βήμα βλέποντας το παρακάτω βίντεο πώς θα δέσεις το κρέας ρολό.