7 τρικ μετατρέπουν τα πιο απλά πιάτα σε γκουρμέ!

27.07.2016
7 απλά κόλπα σου δίνουν τον τρόπο για γκουρμέ εμφάνιση των πιάτω σου! Μάθε τα τρικ των σεφ για παρουσίαση και εντυπωσίασε τους καλέσμένους σου. Γιατί μετράει η γεύση, μετράει όμως και η εμφάνιση! Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Πιστεύεις πως η γκουρμέ εμφάνιση είναι δύσκολη; Λάθος! Σου δίνουμε μερικα tips για να δώσεις στα πιάτα σου γκουρμέ πινελιές και να τα εξελίξεις σε... αλλο επίπεδο. Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι όρεξη & λίγη φαντασία.

Απλά κόλπα για να δώσεις γκουρμέ εμφάνιση στα πιάτα σου

1. Γαρνιτούρα με χρώμα...

Έχεις προσέξει πως στα καλά εστιατόρια το κρέας σερβίρεται πάνω σε πρασινάδα ή υπάρχει στην άκρη του πιάτου ένα φύλο μαρουλιού; Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το.. χρώμα! Η πρασινάδα, μαρούλι, ρλόκα, κάρδαμο ή ότι άλλο επιλέξεις θα "φωτίσει" το πιάτο σου και θα το κάνει να δείχνει πιο απολαυστικό.

2. Λίγη σος για τσαχπινιά

Προσοχή! Εννοώντας σος δεν εννοούμε τις έτοιμες κέτσαπ ή μουστάρδα. Φτιάξε μια ωραία παχύρευστη σος πχ με μπαλσάνικο και μέλι, πέστο ή άλλη της αρεσκείας σου και κάνε μια ασσύμετρη γραμμή ή πχ 2-3 παράλληλες συμμετρικές κατά μήκος του πιάτου, με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Θ αεκπλαγείς πώς ένα συνηθισμένο πιάτο αναδεικνύεται σε γκουρμέ με αυτό το κολπάκι.

3. Η συμμετρια έχει σημασία

Σκέψου το πιάτο σαν ένα καμβά μέσα στον οποίο πρέπει να δοατηρηθεί η συμμετρία. Προσπάθησε το πιάτο να δείχνει ίδιο και από τις δύο πλευρές! Για παράδειγμα αν τοποθετήσεις κρέας στο μέσο του πιάτου, μπορείς να βάλεις μια κουταλιά πουρέ στη μια πλευρά και λίγο μπρόκολο ή άλλο λαχανικό στην άλλη.

4. Χρησιμοποίησε ξύλο αντί για πορσελάνη

Και μη ξεχνάς: γκουρμέ μπορεί να γίνει οποιοδήποτε πιάτο, ακόμη και οι τηγανητές πατάτες με το μπέργκερ, ένα τοστάκι ή ! Χρησιμοποίησε μια ξύλινη πλάκα κι ένα στρογγυλό δοχείο και κάνε το πιάτι σου σούπερ εντυπωσιακό! Πάρε μια ιδέα από τη φωτογραφία.

5. Κόψε λαχανικά σε σχηματάκια ή απλά με... γωνίες

Ποιός είπε πως το σωστό κόψιμο είναι μόνο το ευθύ; Αν θέλεις να κάνεις τα πιάτα σου λίγο πιο ενδιαφέροντα δοκίμασε το πλάγιο κόψιμο, Κόψε αγγουράκια, καρότα κι άλλα λαχανικά πλαγίως έτσι ώστε να σχηματίζουν έντονα γωνίες. Αν έχεις όρεξη, μπορεί επίσης να φτιάξεις σχηματάκια στα λαχανικα. Δεν έδωσες στο πιάτο πινελιά γκουρμέ;

6. Χρησιμοποίησε βότανα αρωματικά

Τα βότανα δε δίνουν μόνο γεύση αλλά κι άρωμα και χρώμα στα πιάτα μας! Είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσεις αξέχαστα γεύματα για τους καλεσμένους σου, γιατί να μη το κάνεις;

7. Πασπάλισε με μπαχαρικά

Την ίδια δουλειά με τα βότανα κάνουν και τα μπαχαρικά. Δίνουν άρωμα, γεύση και χρωματιστή πινελιά σε κάθε πιάτο. Λίγη κανέλα πάνω από τα φρούτα ή ακόμη και το παγωτό, λίγο μαύρο πιπέρι πάνω από τουν πουρέ, κόκκινο πιπέρι - πάπρικα πάνω από το ρυζάκι. είναι μερικές μόνο ιδέες που δίνουν άλλη διάσταση στα πιο απλά πιάτα!