Φρουτοσαλάτα πολύχρωμη

23.05.2015
Με ξινόμηλο, φράουλα, ακτινίδιο αλλά και με ούζο, ανθότυρο, παγωτό βανίλια και μπισκότα, διαφορετικοί συνδυασμοί ενός αγαπημένου πιάτου, για ζεστά μεσημέρια ή ωραίες βραδιές με φίλους στο μπαλκόνι

Υλικά για 10 άτομα

  • 2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι (το ξύσμα τους)
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
  • 1 κονσέρβα ανανά σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα τέσσερα
  • 3 ακτινίδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • 2 μπανάνες, 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπφρουτ ροζ
  • 1/2 κιλό βατόμουρα κατεψυγμένα
  • λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • παγωτό βανίλια και μπισκότα πτι μπερ σπασμένα για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
Βράζουμε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με τα δυο ξύσματα και τη μαύρη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 5'. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με τους χυμούς σε μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και συνοδεύουμε με παγωτό και μπισκότα.