Γλυκό καμινάδα: Το νέο τρεντ που τρώγεται στα... πανηγύρια

08.06.2015
Το γλυκό του Δούναβη - ελληνιστί καμινάδα - έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα και ήδη έχει δημιουργήσει φαν κλαμπ! Ψημένα ρολάκια ζύμης με επικάλυψη καραμέλας και γαρνιτούρα που επιλέγεις μόνος σου, αυτό το γλυκάκι δε μπορεί να αφήσει εύκολα κάποιον ασυγκίνητο.

Γιατί καμινάδα; Αφενός εξαιτίας του κυλινδρικού του σχήματος κι αφετέρου γιατί σερβίρεται ζεστό - καυτό, τόσο που αχνίζει. Πρόκειται για παραδοσιακή ουγγρική συνταγή - εξού και γλυκό του Δούναβη - και μοιάζει στη γεύση και την υφή με τσουρέκι με μία βασική διαφορά: είναι κούφιο.

Πασπαλίζεται με ζάχαρη και καραμελώνει στο ψήσιμο ενώ γαρνίρεται με σοκολάτα, μπισκότο, αμύγδαλο ή για τους απαιτητικούς των γλυκών με μαύρη ζάχαρη και κανελίτσα.

Ο Σωκρατης Παναγόπουλος και η σύντροφός του η Ελενη ειναι απο τους λιγους στην Ελλαδα που γνωριζουν τη συνταγη και μας την προσφερουν με ποιοτικα υλικα, αυθεντικη και πεντανοστιμη με περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο ίδιος έκανε εντατικά μαθήματα, έμαθε την τέχνη της καμινάδας και την έφερε στην Ελλάδα με μικρές παραλλαγές που ταιριάζουν στα γούστα των Ελλήνων, όπως για παράδειγμα η πραλίνα. Οι καμινάδες πλάθονται και καραμελώνουν μπροστά στον καταναλωτή, εκείνη την ώρα και σερβίρονται ζεστές και μοσχομυρωδάτες.

Το κίοσκι τους ταξιδεύει από περιοχή σε περιοχή της Αττικής δίνοντας το παρόν σε πανηγύρια ενώ φέτος θα ξεκινήσει περιοδείες κι από πόλη σε πόλη.