6 ιδέες για λαχταριστά γκουρμέ σάντουιτς

03.07.2015
Φαίνεται ταπεινό αλλά μη το υποτιμάς. Δες τις φέτες του ψωμιού σαν τον καμβά πάνω στον οποίο ζωγραφίζεις, αυτοσχεδίασε και φτιάξε σούπερ νόστιμα τοστ!

Την τεχνική την έχουμε ήδη αναλύσει! 3 Είναι τα βήματα για γκουρμέ, νόστιμα και πετυχημένα τοστ-σάντουιτς που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου. (Θυμίσου περισσότερα εδώ).

Για να μην ψάχνεις και πειραματίζεσαι, σου προτείνουμε 6 άπαιχτες ιδέες (αλμυρές & γλυκές) για τοστ που θ΄αφήσουν εποχή.

Γκουρμέ εκδοχές του τοστ

Μοσχαράκι, κρεμμύδι και ραπανάκι!

Για ένα τοστάκι τούρμπο: άλλειψε τις φέτες του ψωμιού με κρέμα τυρί, χρησιμοποίησε το μοσχαράκι που περίσσεψε από το μεσημεριανό γεύμα, βάλε κρεμμυδάκι και λίγο ραπανάκι και ιδού! Απλά τέλειο.

Ψητά σπαρράγια & αυγό

Ανακάτεψε χυμό λεμονιού και μαγιονέζα για ν΄αλλείψεις με το spread το ψωμί σου. Βάλε από πάνω ψητά σπαρράγια και βραστό αυγό (μελάτο ή σφιχτό κατά προτίμηση) κι έτοιμο ένα γευστικότατο σάντουιτς ή τοστ!

Ψητή ντομάτα και ρικότα

Κόψε φρέσκο ψωμάκι και ψήσε το. Βάλε από πάνω ντοματούλα ψητή, ρικότα και πασπάλισε με ελαιόλαδο για το απόλυτο μεσογειακό σάντουιτς!

Τοστάκι με σαρδέλα: Υγιεινό & νόστιμο

Αυτά τα μικρά ψαράκια δεν είναι μόνο νόστιμα, έχουν και πλούσια διατροφική αξία. Με βιταμίνες D & B12 αλλά και Ω3 λιπαρά είναι από τα πιο θρεπτικά ψάρια. Τόλμησέ το και βάλε τα μέσα στο τοστάκι με κόκκινη πιπεριά και ψιλοκκομένο κόλιαντρο. Απλά εκπληκτικό & σούπερ νόστιμο!

Ζαμπόν και τουρσί

Μπορεί να μην ακούγεται ταιριαστό αλλά αυτός ο συνδιασμός εκτινάσει το τοστάκι σε γκουρμέ απόλαυση. Λίγο βουτυράκι στο ψωμί, ζαμπονάκι κομμένο σε χοτρές φετούλες και λίγο τουρσί αγγουράκι και έτοιμο!

Αβοκάντο στο σάντουιτς ή το τοστ; Κι όμως!

Στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι με το αβοκάντο, είναι όμως απίστευτα γευστικό και ταιριάζει και στο τοστ. Βάλε το μαζί με αγγουράκι μέσα στο τοστ, ρίξε και λίγο σουσαμάκι ή ξηρούς καρπούς και σπόρους πχ τσία ή ηλιόσπορους και απόλαυσε ένα νόστιμο και διαιτητικό σνακ.