Τα καλοκαιρινά κέικποπς μπάινουν σε... χωνάκι!

08.08.2016
Το πώς φτιάχνουμε κέικποπς - κέικ-γλειφιτζούρια (cake-pops) το έχουμε ήδη αναφέρει.

Χρειάζεσαι κέικ - κατά προτίμηση 2 ημερών - γκανάς της αρεσκείας σου ή πραλίνα και το βασικότερο: μεράκι και ευχάριστη διάθεση.

Πώς φτιάχνονται όμως τα κέικ ποπς (cake-pops) που μοιάζουν με παγωτό χωνάκι; Την ιδέα πήραμε από τη γνωστή You tuber Gemma και στη μεταφέρουμε.

Μάθε βήμα-βήμα τη διαδικασία κι εντυπωσίασε!

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου (που θα έχεις πλύνει καλά) ή ένα κουτάλι, θρυμματίζεις το κέικ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και "ζυμώνεις" μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αναμειγνύεις τα ψίχουλα με πραλίνα φουντουκιού ή βουτυρόκρεμα ή κάποιο frosting ή γκανάς σοκολάτας (ότι εσύ προτιμάς). Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις πιο μαλακή υφή.

*Να θυμάσαι: όσο περισσότερη κρέμα/σοκολάτα προσθέτουμε, τόσο πιο μαλακό θα γίνει το μείγμα.

Χρησιμοποίησε ένα σκουπ για να σχηματίσεις μπάλες ή εναλλακτικά μπορείς να τις πλάσεις με τα χέρια σου. Στη συνέχεια άπλωσε τις πάνω σε λαδόκολα και τοποθέτησέ τις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν.

Μέχρι εδώ η διαδικασία είναι ίδια! Πάμε τώρα να φτιάξουμε τα cake-pops χωνάκια!

Αντί για το κλασικό ξυλάκι, καλαμάκι, αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε χωνάκια παγωτού, Προτίμησε να αγοράσεις μικρά χωνάκια ή απλά μπορείς να τα μικρύνεις στο επιθυμητό μέγεθος, κόβωντάς τα με ένα μαχαιράκι όπως στη φωτογραφία.

Για δική σου ευκολία, φτιάξε σε μια χάρτινη βάση τρύπούλες για να στερεώσεις μέσα τα χωνάκια.

Εναλλακτικά μπορείς ν' αγοράσεις χωνάκια-κύπελλο με βάση αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι μεγαλύτερες οι μπαλίτσες κέικ που θα πλάσεις.

Όλα καλά έως τώρα: Ας δούμε τη συνέχεια...

Για έξτρα απόλαυση ρίξε λίγη λιωμένη κουβερτούρα μέσα, έτσι ώστε να σχηματιστεί σοκολατένια βάση! Θα είναι μια έξτρα γλυκιά έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

Μόλις οι μπαλίτσες του κέικ κρυώσουν, στερέωσέ τις πάνω στο χωνάκι καλά όπως φαίνεται στη φωτιογραφία. Για να κολλήσουν καλά πάνω στο χωνάκι πέρασέ τις πρώτα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα στη βάση που θα έρθει σε επαφή με τον μπισκότο.

Στη συνέχεια πέρασέ τις από χρωματιστή σοκολάτα που έχεις λιώσει σε μπεν μαρί για να δώσεις έξτρα γεύση και χρώμα!

Τέλος, μπορείς να στολίσεις με τρούφα, ξηροκάρπια ή όποιο άλλο topping της αρεσκείας σου. Τα cake-pops χωνάκια είναι έτοιμα!

Και για να καταλάβεις τη διαδικασία, σου δείχνουμε ένα κατατοπιστικότατο βιντεάκι που σου δείχνει βήμα-βήμα πώς θα φτιάξεις τα καταπληκτικά αυτά χωνάκια-κέικ! Ιδού...

Επιμέλεια:

Δήμητρα Γκούντρα