Κοτόπουλο ρολό με σταφύλια

17.09.2015

Υλικά

1 κιλό περίπου φιλέτο κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

150 γρ. blue cheese

50 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα

100 γρ. ρώγες λευκό σταφύλι

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

λαδόκολλα ή οδοντογλυφίδες

100 ml κρασί λευκό ξηρό

Eκτέλεση

Zητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το στήθος από δύο κοτόπουλα και να μας τα χωρίσει σε οκτώ φιλέτα. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με λίγο τυρί. Προσθέτουμε λίγα καρύδια και λίγες ρώγες από τα σταφύλια, τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή τυλίγουμε κάθε φιλέτο μέσα σε λαδόκολλα μαζί με ένα μικρό κομματάκι βούτυρο. Aφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε ταψί, περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180οC για 20-30 λεπτά. Ξετυλίγουμε τα ρολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Kόβουμε σε μικρές μπουκιές και σερβίρουμε.