5 σούπερ γευστικά ζεστά & κρύα ροφήματα

10.09.2015
Θα μπορούσαμε να ορίζουμε τα ροφήματα ως μια καθημερινή, γευστική μανία στην οποία κανένας δεν μπορεί ν΄αντισταθεί.

Από το πρωινό καφεδάκι μέχρι το απογευματινό χαλαρωτικό ή τονωτικό ρόφημα, ζεστά το χειμώνα, κρύα το καλοκαίρι μας συντροφεύουν κάθε στιγμή της ημέρας. Με λίγες ή περισσότερες θερμίδες, επιλέξαμε πέντε από τις πιο αγαπημένες μας κατηγορίες ροφημάτων που ξεχωρίζουμε.

1. Λάσι

Το ήξερες αυτό το ρόφημα;

Το Λάσι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αλλά είναι από τα ροφήματα αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις! Η βασική συνταγή απαιτεί ένα κεσεδάκι γιαούρτι, μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό, χυμό λεμονιού και ζάχαρη (κατά προτίμηση). Αναμειγνύεις όλα τα υλικά, ανακινείς καλά και το παγωμένο γιαουρτο-ρόφημα είναι έτοιμο! Μοιάζει με σμούθι αλλά δεν είναι...

Tip: Σε μια πιο σύγχρονη μορφή του αλά σμούθι μπορείς να πειραματιστείς με διάφορες γεύσεις γιαουρτιού ή να προσθέσεις φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς στο ρόφημα. Οι παραλλαγές είναι πολλές.

2. Τσάι

Επιλογή για χειμώνα-καλοκαίρι

Με τόσα αρώματα και τόσες γεύσεις το τσάι είναι από τα ροφήματα αυτά που σου δίνουν τη δυνατότητα επιλογής έτσι ώστε ποτέ να μη το βαρεθείς. Η ποιότητα, το άρωμα και η γεύση του τσαγιού διαφοροποιούνται σημαντικά ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και το είδος του τσαγιού ανάλογα με τη διαδικασία ζύμωσής του. Μαύρο, πράσινο, λευκό, ρόιμπος, αρωματικό τσάι γιασεμί, ερλ γκρέι είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που κάνουν το τσάι απλά ακαταμάχητο!

Tip: Μπορεί στην Ελλάδα να μη το συνηθίζουμε αλλά το τσάι πίνεται και με γάλα! Δοκίμασέ το.

Κι αν είσαι των σπιτικών λύσεων σου θυμίζουμε πώς μπορείς να φτιάξεις αρωματικό τσάι μόνη σου αλλά και πώς θα φτιάξεις το τέλειο τσάι.

Αρωμάτισε το τσάι με φυσικό τρόπο

Να πώς θα φτιάξεις το τέλειο τσάι

3. Σμούθις

Γι΄απόλαυση χωρίς τύψεις

Υπάρχει γυναίκα που να μην λάτρεψε τα σμούθις από την πρώτη στιγμή; Από τα πιο υγιεινά και λαχταριστά ροφήματα που καταναλώνονται χειμώνα-καλοκαίρι και σου δίνουν τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού. Επιλέγεις υλικά, τα βάζεις στο μπλέντερ κι έτοιμο το ρόφημα.

Για να είναι τέλειο το αποτέλεσμα σου θυμίζουμε τα μυστικά των smoothies και σου δίνουμε ιδέες για να τα΄απογειώσεις γευστικά!

Τα μυστικά του τέλειου smoothie

5 ιδέες για λιγότερο βαρετά σμούθις

4. Ζεστή ή κρύα σοκολάτα

Από τα πιο αγαπημένα όλων

Κρύα ή ζεστή η σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα ροφήματα μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών. All time classic η σοκολάτα δύσκολα θα σε αφήσει ασυγκίνητη ενώ είναι τόσο ευέλικτη που δέχεται πειραματισμούς και συνδιασμούς που δε φαντάζεσαι. Κι επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά σου δίνουμε ιδέες.

Ιδέες για το κρύο: 5 διαφορετικά ροφήματα σοκολάτας

3 κόλπα για τέλεια σοκολάτα - ρόφημα

Ιδέες για ν΄απογειώσεις το κλασικό ρόφημα σοκολάτας

Πώς ήταν η πρώτη σοκολάτα ρόφημα;

Αυθεντική ιταλική σοκολάτα: Η διαφορά

5. Μιλκσέικ

Κλασική αξία

Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα τα κλασικά μιλκσέικ των παιδικών μας χρόνων κι όχι μόνο που φέρνουν αναμνήσεις από το παρελθόν. Από τα πιο γευστικά ροφήματα που δύσκολα θα πεις όχι στον πειραμσμό τους. Κι αν θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά, σου δίνουμε μερικές διαφορετικές συνταγές για απολαυστικά και περίεργα μιλκσεικ για να επιλέξεις αυτό που σου κάνει κλίκ! Με μανγκο, μπισκότο, μπανάνα ή και χουρμάδες, το σίγουρο είναι πως θα βρεις κάποιο της αρεσκείας σου.

4 διαφορετικά μιλκσέικ