Ελληνικό εστιατόριο μέσα στα καλύτερα του κόσμου!

14.09.2015
Μέσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου μπήκε το ήδη βραβευμένο με 2 αστέρια μισελέν εστιατόριο Funcy Gourmet που δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των υποψήφιων για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του «The Diners Club World’s 50 Best Restaurants Academy».

Το ελληνικό εστιατόριο είναι μέσα στην πρώτη εξάδα των έξι καλύτερων εστιατορίων της Δυτικής Ευρώπης!

Δες τη λίστα των 6 καλύτερων εστιατορίων στη Δυτική Ευρώπη

1. Ox- Belfast

Βόρεια Ιρλανδία

Με την υπογραφή του διάσημου σεφ Stephen Toman το εστιατόριο είναι από αυτά που δύσκολα θα μπορούσαν να λείπουν να από την εξάδα. Ο σεφ επιμένει εγχώρια αναδεικνύοντας τα ντόπια υλικά και την παραγωγή του τόπου με οδηγό την απλότητα και τις καθαρές γεύσεις. Πάρε μια γεύση από τα πιάτα του.

2. Gymkhana

Λονδίνο, Αγγλία

Από τις πιο εκλεκτές προτάσεις αυθεντικής Ινδικής κουζίνας που έχει κλέψει τις καρδιές τόσο των Λονδρέζω όσο και των επισκεπτών της πόλης. Από τα πιο γνωστά του πιάτα είναi η γεμιστή πάπια με τσάτνει καρύδας.

The Jane Antwerp

Βέλγιο

Ο χώρος επιβλητικός όπως αρμόζει σε έναν ναό μιας και το εστιατόριο στο παρελθόν υπήρξε εκκλησία. Από θρησκευτικός χώρος λατρείας μετατράπηκε σε "ναό γαστρονομίας" για ένα ξεχωριστό γεύμα ή δείπνο. Η κουζίνα έχει επιρροές απ΄όλο τον κόσμο με τα πιάτα να είναι εξ΄σιου εντυπωσιακά με το χώρο.

David Toutain

Παρίσι, Γαλλία

Με τον βραβευμένο σεφ σε παγκόσμιο επίπεδο David Toutain να επιμελείται το μενού του εσιατορίου δεν είναι έκπληξη η εμφάνιση του εστιατορίου στα highligths της Δυτικής Ευρώπης. Μοντέρνα κουζίνα με σεβασμό στη γαλλική παράδοση και γεύσεις και πιάτα περίτεχνα που καλύπτουν κάθε γούστο.

Pakta

Βαρκελώνη, Ισπανία

Ένας γευστικός γάμος συντελείται σε αυτό το εστιατόριο μιας και οι δύο σεφ Jorge Muñoz και Kyoko Ii παντρεύουν ιαπωνικές κια περουβιανές γεύσεις. Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες είναι δύο επίσης σημαντικοί και παγκοσμίου αναγνώρισης σεφ, Ferran και Albert Adria.

Funcy Gourmet

Ελλάδα, ΑΘήνα

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή γαστρονομία και διαδραστική, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις, και προσεγγίζει τον κόσμο με ένα τρόπο πρωτοποριακό και αντισυμβατικό. Τα πιάτα του εστιατορίου εμπέονται από την ελληνική παράδοση την οποία μπλέκουν δημιουργικά με εκλεπτισμένη εμφάνιση και διασκεδαστική gourmet διάσταση που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις.