Γουόν Τον (Won ton) με χοιρινό κιμά και γαρίδα

03.10.2015
Τρεις συνταγές για won ton, ρύζι και spring rolls, ιδανικές για βραδιές με «άρωμα» και γεύση Κίνας με φίλους ή το... έτερον ήμισυ

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο από κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 100 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού soy sauce
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 πακέτο φύλλα won ton (σε κατάστημα με ethnic προϊόντα) ή 48 φύλλα won ton
  • 3 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα

Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία σε μπολ και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ενωθούν πολύ καλά. Tο μείγμα αυτό είναι η γέμιση. Aπλώνουμε τα φύλλα του won ton σε έναν πάγκο και βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου 1 κουταλάκι από τη γέμιση. Kλείνουμε τα φύλλα δημιουργώντας ένα «λουλούδι» και με τη βοήθεια νερού στα δάχτυλά μας τα σφραγίζουμε πιέζοντας στο κέντρο του. Zεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα won ton μέχρι να ροδίσουν καλά. Oταν τηγανιστούν, τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με σόγια ή γλυκόξινη σάλτσα ή με σκέτο ξίδι από ρύζι.

Συνταγές από το Cook Book