Κανταΐφι με φύλλο κρούστας

01.10.2015
Μπακλαβά, κανταΐφι ή καρυδόπιτα; Κάντε την επιλογή σας από τρεις παραδοσιακές συνταγές για να γλυκάνετε τους φίλους σας με σπιτικά εδέσματα... ψημένα στο ταψί.

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • λίγα αμύγδαλα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη

Eκτέλεση
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο την αμυγδαλόψιχα και τη χοντροκοπανίζουμε στο γουδί. Βουτυρώνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε το ένα πάνω στο άλλο. Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι κλωστή κλωστή. Βάζουμε μία στρώση κανταΐφι πάνω στα φύλλα κρούστας, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και κανέλα, ραντίζουμε με βούτυρο και τυλίγουμε σε ρολό. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα υλικά. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψάκι που τα χωρά ίσα ίσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε τα ρολά με βούτυρο, τα κόβουμε με κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια 5-6 εκ. και ψήνουμε σε χαμηλό ταψί για 40 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα εξωτερικά φύλλα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια δυο βράσεις. Οταν δέσει, σιροπιάζουμε το γλυκό καυτό, μόλις βγει από τον φούρνο.

Συνταγές από το Cook Book