Μανιτάρια γεμιστά

01.01.2016
Πορτομπέλο με αγκινάρες, ρόκα και θυμάρι, χάρτινα «πακετάκια» και γεμιστά μεγάλου μεγέθους, τρεις συνταγές που θα απογειώσουν τη γεύση

Υλικά για 12 μανιτάρια

12 μανιτάρια μεγάλου μεγέθους

6 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζανιού φέτα τριμμένη

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 λεμόνι (το ξύσμα)

1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βγάζουμε τις αγκινάρες από την κατάψυξη, τις αφήνουμε να αποψυχθούν ελαφρά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την αγκινάρα. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Σκουπίζουμε καλά με πετσέτα τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι προσεκτικά. Γεμίζουμε με κουτάλι το άνοιγμα των μανιταριών. Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα απλώνουμε σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο. Τα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές από το Cook Book