Μανιτάρια στο χαρτί

19.11.2015
Πορτομπέλο με αγκινάρες, ρόκα και θυμάρι, χάρτινα «πακετάκια» και γεμιστά μεγάλου μεγέθους, τρεις συνταγές που θα απογειώσουν τη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μανιτάρια ανάμεικτα

4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό

1/4 κρεμμυδιού πολύ ψιλοκομμένο

2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολας και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο κέντρο της κάθε λαδόκολας ανάλογη ποσότητα από το μείγμα των μανιταριών κι από μία σκελίδα σκόρδο. Κλείνουμε τα πακετάκια και τα δένουμε με λίγο σπάγκο. Tυλίγουμε την κάθε λαδόκολα με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τα πακετάκια σε ταψί και μετά στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Συνταγές από το Cook Book